Go Spirit helpt Stichting Jaimy van Boxel

 

Stichting Jaimy van Boxel voorziet de vijf kinder-oncologische centra in Nederland van geld en goederen, in het bijzonder speelgoed, om het verblijf voor de patiëntjes wat minder zwaar te maken. Alle schenkingen vinden altijd plaats in overleg met artsen en pedagogisch personeel.

Jaimy, zoon van Hein en Tonny van Boxel, stierf op 6 mei 2001 op 9-jarige leeftijd aan de gevolgen van non hodgkin lymfoom. Kanker.

Tijdens zijn lange periodes in het Radboud ziekenhuis te Nijmegen viel het Jaimy op hoe weinig speelgoed er beschikbaar was voor hem en zijn medepatiëntjes. Met name voor de kinderen die in het ziekenhuis noodgedwongen verblijven in eenbox, een soort steriele ruimte, was er weinig voorhanden. Playstations, gameboys, laptops maar ook Barbies en stuiterballen bleken niet bestand tegen desinfecterende schoonmaakmiddelen. Ook ontbrak het verplegend personeel aan tijd om het speelgoed meerdere malen per dag te reinigen. Jaimy verzamelde daarom elke dag verschillend speelgoed, zodat er voor ieder kind op elk moment steeds iets anders te spelen was.

Jaimy was een optimist. Een doorzetter maar vooral een sociaal kind. Hij deelde graag met andere kinderen. 

Go Spirit herkent zich in het karakter van Jaimy en steunt het initiatief van zijn vader en moeder om via de Stichting Jaimy van Boxel ernstig zieke kinderen een speelmoment te bieden en gewoon weer even kind te kunnen zijn.

We zijn daarom een kaartenactie begonnen om geld in te zamelen voor Stichting Jaimy. Door medewerking van Reginald Krüger (Focus FM) en Paul van Marle (Van Marle Drukkerijen) is het mogelijk geworden om de kaartenactie te organiseren op een zodanige wijze dat € 2,- per verkochte kaart naar Stichting Jaimy gaat.

 

27-02-2013
Go Spirit helpt Stichting Jaimy van Boxel
  Stichting Jaimy van Boxel voorziet de vijf kinder-oncologische centra in Nederland van geld en goederen, in het bijzonder speelgoed, om het verblijf voor de patiëntjes wat minder...

Lees verder